Walter Keyner

walterkeynerWalter Keyner(1955) is opgeleid als weg- en waterbouwkundige en bouwkundige. Hij heeft vanuit verschillende posities meer dan 30 jaar ervaring met bouwprojecten. Zo heeft hij van 1977 tot 1997 bij bouwbedrijven gewerkt aan veelal complexe projecten in functies als werkvoorbereider, bouwkostendeskundige en hoofd bouwkosten. Van 1998 tot 2010 werkte hij bij adviesbureau AT Osborne (voorheen Berenschot Osborne) als businessmanager bouwkosten. Hij schreef samen met Marcel van Rosmalen het boek Bouwkostenmanagement. Hierin wordt omschreven hoe bouwprojecten binnen beheers aspecten Geld, Risico’s, Organisatie, Tijd, Informatie en Kwaliteit (GROTIK), succesvol kunnen worden gerealiseerd. De businessunit Bouwkostenmanagement groeide onder zijn leiding uit tot een gerespecteerde onafhankelijke autoriteit op dit gebied.

Vanuit deze rol adviseert hij bij het opzetten van projectorganisaties en het contracteren van partijen. Vanaf 2005 is dit het adviesgebied waar hij zich op richt. Hij auditeert projecten en adviseert hoe het beter kan. Treedt op als conflictbemiddelaar als er onenigheid in een project is.

In oktober 2010 is hij zijn bedrijf Keyner Projectadvies B.V. gestart. Met als slagzin “maakt projecten beter”. Voorkom dat een project ziek wordt en grijp in als het dreigt te ontsporen. Uiteindelijk gaat het om mensen, die later met veel trots en plezier op een project terug willen kijken. En opdrachtgever en gebruikers die tevreden zijn. Daar wil hij graag zijn bijdrage aan leveren.

Meer over Walter Keyner

Mijn naasten typeren mij als een rustig en warme persoon, die weet waar hij het over heeft, niet oordeelt en die je in vertrouwen kunt nemen. Ik hou van (Indisch) koken, fotograferen, schilderen, lezen (grote fan van Haruki Murakami) en varen met mijn sloep op de Reeuwijkse plassen. Daarnaast heb ik interesse in spirituele zaken en psychologie.